Nico en Tine krijgen speciaal welkom in Urker haven vanwege mijlpaal

URK • Ma 19 augustus 2024 | 10:58 • Maandag 19 augustus 2024 | 10:58

De haven op Urk verwelkomde maandag de 10.000ste geregistreerde passant van het jaar. Een feestelijk moment en een jaarlijkse graadmeter voor het toeristenseizoen.

In de berekening wordt gekeken naar het aantal boten en campers en niet naar het aantal personen dat bleef overnachten in het dorp. Dat zijn er inmiddels al meer dan 20.000.

Zevende bezoek
Waarnemend burgemeester Jan Westmaas wachtte Nico en Tine van Deusekom uit het Gelderse Driel op in de haven. Ze kwamen aan met hun camper en bezoeken Urk dit jaar voor de zevende keer.

"We dachten eigenlijk dat de havenmeester een grapje maakte", zegt Tine. "Ik zeg: je moet ons niet voor de gek houden! Maar inderdaad, het was waar."

Het stel kreeg een cadeautje van de burgemeester, onder andere sokken met het logo van Urk erop en een pakket met verse vis.

Ook Tourist Info Urk heette de camperaars een warm welkom. Daarnaast waren havenmeester Eef de Vries en Jacob Pasterkamp aanwezig om de toeristen te begroeten.

'Gezellige, leuke plaats'
Wat Nico en Tine al voor de zevende keer naar Urk trekt? "We vinden het gezellig, een hele leuke plaats." En, ook niet onbelangrijk: een prachtig sanitair, dat maak je eigenlijk nergens mee."

Het toeristenseizoen kwam dit jaar wat later op gang door het regenachtige voorjaar, maar toch werd de tienduizendste bezoeker in ongeveer dezelfde maand als vorig jaar verwelkomd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel