Moeder van Laura Maaskant schrijft boek over hoe iemand die er niet meer is, heel dichtbij kan zijn

NOORDOOSTPOLDER • Zo 18 augustus 2024 | 20:12 • Zondag 18 augustus 2024 | 20:12

Wie zit er nu te wachten op het zoveelste boek over rouw? Dat vroeg Rianne van Woerden zich af toen ze 'Jij bent erbij' schreef. Maar ondanks de twijfel van de schrijfster ligt het boek sinds vorige week in de boekhandel. Het vertelt het verhaal van de moeder van Laura Maaskant. Maaskant, geboren en getogen in de Noordoostpolder, werd zelf bekend door de bestseller 'Leef!'.

'Leef!' draait om de positieve manier waarop Laura als jonge vrouw met de diagnose ongeneeslijke kanker omging. De lichtheid en vreugde waarmee zij het leven tegemoet trad, is ook terug te vinden in het boek van haar moeder.

Stilte en rust
Rianne van Woerden schrijft over de 'zoektocht' naar haar dochter, nadat die vijf jaar geleden op 25-jarige leeftijd stierf. Ondanks haar gebroken hart, voelde ze ook dat haar dochter 'nog ergens' was. Maar het hart van de moeder moest eerst helen om het ook op die manier te kunnen ervaren.

Twee jaar geleden vertrok Van Woerden naar de kust, om daar stilte en rust te vinden. In haar boek beschrijft ze hoe ze, juist in die stilte, de nabijheid van haar dochter voelde groeien.

"Haar liefde gaat nooit voorbij"
"Dat is iets waar kan in nog wel ontroerd van kan raken", zo vertelt Van Woerden. "Dat ik haar hoorde, en dat ik verder kon, en dat mijn leven dus ook weer vreugdevol mag zijn. Dat ik de volheid van het leven kan ervaren, en daar is zij in. Haar liefde gaat nooit voorbij, dat is niet alleen troostend, dat is zelfs ook vreugdevol."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel