Uitzonderlijke tegenvaller voor bloemencorso: tekort aan bloemen

MARKNESSE • Za 17 augustus 2024 | 16:23 • Zaterdag 17 augustus 2024 | 16:23

De wagenbouwers in Marknesse die meedoen aan het bloemencorso in Vollenhove hebben een tegenvaller te verwerken. Ongeveer de helft van het gevraagde aantal bloemen kan maar geleverd worden. "Het is een uitzonderlijk probleem, dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt", zegt Harold Westhuis van wagenbouwgroep 't Jakan.

Het is de bedoeling dat er volgende week zaterdag een "prachtige optocht van praalwagens vol bloemen" door Vollenhove rijdt. Dat gaat ook gebeuren, maar wel met een stuk minder bloemen, vertelt Westhuis.

"Van de 7100 kratten met bloemen kan maar de helft daadwerkelijk worden geleverd." Vanwege het zeer natte voorjaar valt de bloemenoogst tegen.

Laurierbladen spuiten
Aan de Blokzijlerweg in Marknesse werken ze daarom met alternatieve materialen voor hun wagen. Het ontwerp is geïnspireerd op het oude Egypte en daar is veel geel voor nodig, maar ook die kleur bloemen is dus niet beschikbaar. "We gaan daarom laurierbladeren op de wagen plakken en die goud spuiten", zegt mede-ontwerper van de wagen Bas Smit.

De bouwers hadden al een beetje rekening gehouden met het tekort en konden snel de omslag maken. "We denken hier de hele tijd over na, maar we hebben er geen slapeloze nachten aan overgehouden", lacht Smit. "En die gaan we ook niet krijgen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel