Inzamelingsactie voor Abed die vastzit in Gaza levert bijna 8500 euro op

ALMERE • Vr 16 augustus 2024 | 14:17 • Vrijdag 16 augustus 2024 | 14:17

De inzamelingsactie voor de Almeerse Abed Al Attar die vastzit in Gaza heeft in twee maanden tijd bijna 8500 euro opgeleverd. Dat laat Hassan Buyatui van DENK weten.

De politieke partij nam het initiatief voor de crowdfunding. Het geld wordt gebruikt om leningen en schulden af te lossen van het gezin van Abed.

Sinds Abed in Gaza vastzit, heeft zijn gezin in Almere financiële bijdrages van familie, vrienden en kennissen gekregen. Met het ingezamelde geld kunnen die bedragen terugbetaald worden. De inzamelingsactie is twee maanden geleden opgestart.

Dank voor de donaties
Hassan Buyatui zegt tevreden te zijn en dankbaar voor iedereen die gedoneerd heeft. "Het was nodig, omdat we in eerste instantie dachten dat het 2, 3 maanden zou duren tot Abed terug zou komen. Tot de dag van vandaag is hij nog steeds niet terug."

Abed is de enige kostwinnaar en het gezin is afhankelijk van hem. "Toen wij van het gezin hoorden dat er zoveel schulden en leningen waren, zijn we de inzamelingsactie gestart."

Volgens Buyatui heeft Abed geleerd om moed te houden en de pijnlijke situatie door te staan. "Hij denkt altijd aan zijn twee dochtertjes, familie en gezin." De fractievoorzitter van DENK laat weten dat Abed nog elke dag hoopt een bericht te krijgen dat hij Gaza mag verlaten en terug kan keren naar Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel