Derde coffeeshop van Almere opent deuren op Grote Markt

ALMERE • Wo 14 augustus 2024 | 16:36 • Woensdag 14 augustus 2024 | 16:36

Almere is een coffeeshop rijker. Op de Grote Markt in Almere Stad is woensdag een vestiging van het Amsterdamse bedrijf Boerejongens geopend.

"We zijn naar Almere gekomen omdat deze stad meedoet met het wietexperiment", legt de general manager uit. "Wij denken dat het wietexperiment de toekomst voor de coffeeshops is, want dan is er nog meer transparantie en daar zijn wij voor. Ook aan de achterkant van de coffeeshop waar het product binnenkomt."

Het pand is volledig verbouwd en ziet er binnen uit als een hotellobby. Daar zit volgens het management van coffeeshop Boerejongens een gedachte achter. "Je dwingt een bepaalde reactie af van het publiek. Wij hopen dat de mensen zich net zo gedragen als dat de uitstraling van de winkel doet vermoeden."

Derde coffeeshop van de stad
Met de komst van de coffeeshop op de Grote Markt zijn er op dit moment drie coffeeshops operationeel. De andere twee zijn De Blowboot aan het Festival Plein in Almere Stad en Chillie Kiki aan de Schoolstraat in Almere Haven.

Er loopt nog een procedure voor een vierde coffeeshop. Met het nieuwe coffeeshopbeleid 2024 is ook de vestiging van een vijfde coffeeshop in Almere mogelijk. Die procedure is nog niet opgestart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel