Gruwelijke verkrachting tijdens uitlaten hond: 8 jaar cel en tbs voor dader

ALMERE • Di 13 augustus 2024 | 20:22 • Dinsdag 13 augustus 2024 | 20:22

Voor een gruwelijke verkrachting van zo'n drie kwartier krijgt Sheridan R. uit Almere acht jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Dat heeft de rechtbank in Lelystad dinsdag besloten. Ook moet hij het slachtoffer bijna 25.000 euro schadevergoeding betalen.

Het slachtoffer van R. was op 16 juli vorig jaar nietsvermoedend haar hond aan het uitlaten en werd plotseling de bosjes ingetrokken. Daar werd de vrouw zo'n drie kwartier lang gruwelijk verkracht, waarbij de dader veel geweld gebruikte. De Almeerse verklaarde tegenover de politie dat haar keel werd dichtgeknepen en ze op dat moment dacht dat ze dood zou gaan.

Onherkenbaar veranderd door verkrachting
Haar dochter legde twee weken geleden in de rechtszaal een emotionele verklaring af, waarbij ze vertelde dat haar moeder, die net oma was geworden, onherkenbaar is veranderd door de gruwelijke gebeurtenis.

De verkrachter vluchtte uiteindelijk toen hij geritsel in de bosjes hoorde. Even later kon R. in zijn woning worden aangehouden, omdat hij de telefoon van de vrouw had meegenomen. Daarnaast voldeed hij ook aan het signalement dat ze had opgegeven.

Eerder veroordeeld
Sheridan R. werd al eens eerder veroordeeld voor verkrachting van een minderjarige en een bedreiging met een verkrachting. Bij elke strafzaak weigerde hij stelselmatig om mee te werken aan psychologisch onderzoek.

Zelf vindt R. dat hem niets mankeert. De rechtbank in Lelystad oordeelt nu op basis van gedragsdeskundigen dat de verdachte ten tijde van de gewelddadige verkrachting verminderd toerekeningsvatbaar was.

De rechter wil dat R. behandeld wordt in een tbs-kliniek omdat er volgens de rechtbank sprake is van een stoornis bij R. en het ontbreekt aan ziektebesef. Daarnaast speelt ook de weigerachtige houding van R. mee. Ook wil de rechtbank de kans op herhaling terugdringen door R. tbs met dwangverpleging op te leggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel