Zoektocht naar drenkeling bij Zeewolde blijkt loos alarm

ZEEWOLDE • Di 13 augustus 2024 | 16:17 • Dinsdag 13 augustus 2024 | 16:17

De massale zoekactie naar een vermeende drenkeling op het water tussen Zeewolde en Harderwijk is stopgezet. Het gaat om loos alarm, zo meldt de brandweer.

Hulpdiensten kwamen rond 15:30 uur massaal in actie nadat twee automobilisten afzonderlijk van elkaar melding maakten dat er iemand op het punt stond van de brug af te springen. De politie is vervolgens gaan kijken, maar trof niemand meer aan.

Brandweerwoordvoerder Robert Beek:

Veel hulpdiensten
Omdat wel rekening werd gehouden met het feit dat de persoon in het water terecht is gekomen startte een zoekactie. Dat daar ontzettend veel hulpdiensten voor zijn uitgerukt komt volgens de brandweer omdat bij drenkelingen tijd van essentieel belang is. Door met veel eenheden te zoeken kon in korte tijd een groot gebied uitgekamd worden.

Niet alleen vanuit Flevoland kwamen hulpdiensten op het incident af, ook vanuit Gelderland assisteerden brandweer en politie. Omdat het ging om een zoektocht op een grensgebied tussen twee regio's is er GRIP1 afgekondigd. Dat wordt gedaan bij grote of complexe incidenten waar veel samengewerkt moet worden.

Vanwege de zoekactie was één rijstrook op de Knardijk tijdelijk afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrij.

Beelden van de zoekactie:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel