Almeerder uit woning gezet na vondst drugs en wapens

ALMERE • Ma 12 augustus 2024 | 18:40 • Maandag 12 augustus 2024 | 18:40

Een bewoner van een sociale huurwoning aan de Leemwierde in Almere is door de rechter veroordeeld tot ontruiming van het huis. De reden is dat er drugs en wapens in zijn woning waren gevonden.

Woningcorporatie De Alliantie had de rechter gevraagd om het huurcontract te ontbinden. In de woning werd in maart ruim drie kilo aan henneptoppen, een vuurwapen en een gasalarmpistool aangetroffen.

Na die vondst werd de woning voor drie maanden gesloten door burgemeester Hein van der Loo. Volgens de rechter is het ook voldoende reden voor ontruiming.

Dakloos
De bewoner had aangevoerd dat hij door de ontruiming dakloos zou worden, maar de rechter vond dit geen zwaarwegende reden om de ontruiming af te wijzen.

De Alliantie heeft een groot belang bij het optreden tegen de aanwezigheid van en handel in drugs in haar woningen, aldus de rechter. De corporatie moet bijdragen aan de leefbaarheid in buurten en wijken en moet zorgen voor een rustig woongenot voor de omwonenden.

De bewoner moet de woning uiterlijk op 20 augustus verlaten en moet ook een gebruiksvergoeding betalen aan De Alliantie. Daarnaast moet hij de proceskosten van de woningcorporatie betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel