Brandweer Emmeloord heeft nu eigen ladderwagen, aanrijtijd moet fors afnemen

EMMELOORD • Vr 9 augustus 2024 | 11:17 • Vrijdag 9 augustus 2024 | 11:17

De brandweer in Emmeloord heeft sinds deze week een eigen ladderwagen. Het voertuig is bedoeld om een brand van bovenaf te bestrijden en om mens en dier te redden bij calamiteiten. Met de eigen ladderwagen moet de aanrijtijd vanaf eind dit jaar of begin volgend jaar flink gaan afnemen.

Als de brandweer in Noordelijk Flevoland een ladderwagen nodig heeft, dan komt die uit Lelystad, Kampen, Steenwijk of Heerenveen. Het hangt in dat geval af van de plek van het incident in het gebied.

Nu heeft Emmeloord een eigen ladderwagen gekregen omdat Brandweer Flevoland een reeks nieuwe zogenoemde 'redvoertuigen' heeft aangeschaft. Tot nu toe hadden in onze provincie alleen de korpsen in Lelystad en Almere zo'n voertuig.

De komende maanden leren de brandweerlieden in Emmeloord de ladderwagen nog beter kennen. Ze krijgen een opleidingstraject met oefeningen en examens. Om die reden duurt het nog een paar maanden voordat de brandweerauto in gebruik wordt genomen, aldus de brandweer.

De inhuldiging

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel