Dronter tapijtwinkel is failliet, zaak blijft nog paar weken open

DRONTEN • Do 8 augustus 2024 | 20:15 • Donderdag 8 augustus 2024 | 20:15

Dino Tapijt in Dronten is door de rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. De winkel aan De Dieze verkoopt onder meer laminaat, pvc en tapijten. Dat gebeurt vooralsnog tot 31 augustus, laat de curator weten.

Hoe de tapijtzaak failliet kon gaan, is niet duidelijk. Dat onderzoekt de curator momenteel. Bij de winkel werkten zo'n tien medewerkers. Zij vallen onder de loongarantieregeling van het UWV, zegt de curator. Dat betekent dat hun salaris door het UWV wordt doorbetaald.

De tapijtwinkel verhuisde vorig jaar naar De Dieze. De winkel was eerder gevestigd aan de Houtwijk. Dino Tapijt kwam in 2018 in het nieuws nadat een lokale krant een advertentie van de winkel afdrukte die de tapijthandelaar had afgekeurd. De uitgever van de krant maakte excuses.

Of er een doorstart komt, is nog niet duidelijk. Het faillissement is vers waardoor uit het onderzoek moet blijken of dat mogelijk is, aldus de curator.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel