De zoektocht van een Ierse familie naar een verloren knuffel in Lelystad

LELYSTAD • Wo 7 augustus 2024 | 17:23 • Woensdag 7 augustus 2024 | 17:23

"Breng alsjeblieft knuffelkonijn Flopsy van onze dochter terug." Die emotionele oproep doet de Ierse Sara Ross aan de vinder van het konijn. Haar dochter verloor de knuffel bij een tankstation langs de A6 bij Lelystad.

Flopsy is heel belangrijk voor de achtjarige Aleyah. Bij het meisje is vijf jaar geleden kanker geconstateerd. Het knuffeldier was haar steun en toeverlaat tijdens al haar behandelingen in het ziekenhuis. "Het is meer dan een knuffel", vertelt Sara. "Het was haar metgezel door deze hele zware periode."

Het gezin, afkomstig uit het Ierse Kilflynn, was op vakantie in Nederland. Ze besluiten op zondag 4 augustus te stoppen bij tankstation De Aalscholver aan de A6. Ze lopen naar binnen, halen wat te eten en te drinken, rekenen af en rijden vervolgens door.

'Man neemt knuffel mee'
Na tien minuten rijden komt het gezin erachter dat de favoriete knuffel, een grijs konijn met lange flaporen, van hun achtjarige dochter er niet meer is. Als ze even terugdenken hebben ze de knuffel voor het laatst gezien op de toonbank van het pompstation.

Halsoverkop rijden ze terug naar het tankstation, maar bij aankomst blijkt dat het konijntje weg is. Een werknemer vertelt op dat moment dat ze de knuffel heeft zien liggen, maar dat een man de knuffel had meegenomen.

De winkel van het tankstation

"Hij zei tegen de medewerker dat hij ons kende en het terug zou geven", zegt Sara. "Maar wij kennen de man helemaal niet." De pompbediende zegt tegen het gezin dat ze de man herkent, omdat hij regelmatig stopt om te tanken.

Ze laten een briefje achter met hun contactgegevens en het verzoek om de knuffel terug te geven. Een reactie van de man is er tot dusver niet gekomen en van Flopsy ontbreekt ieder spoor.

Aleyah is zaterdag jarig
De hoop van het gezin is er nu op gevestigd dat de man zich uiteindelijk toch nog meldt of dat ze een vervanger kunnen vinden. Aankomende zaterdag is het namelijk de negende verjaardag van haar dochter en de moeder hoopt op een wonder. "We hopen dat de man dit leest en hij besluit Flopsy terug te geven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel