Urker gezin levend uit ingestort hotel Duitsland gehaald

URK • Wo 7 augustus 2024 | 9:04 • Woensdag 7 augustus 2024 | 9:04

Drie Urkers zijn dinsdagavond laat onder het puin van een ingestort hotel in het Duitse Kröv (deelstaat Rijnland-Palts) terechtgekomen. Door het instorten van het hotel zijn twee andere personen om het leven gekomen.

In totaal kwamen negen mensen onder het puin terecht, onder wie het Urker gezin dat bestaat uit een man van 26, zijn 23-jarige vrouw en hun zoontje van bijna 2.

De moeder en het kind zijn woensdagochtend onder het puin vandaan gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Zij hebben lichte verwondingen opgelopen. De man is aan het eind van de ochtend bevrijd. Hij is buiten levensgevaar. Volgens de hulpdiensten kan de reddingsoperatie nog verschillende uren duren. Eén ander slachtoffer zit nog vast.

Lees ook: Ook vader Urker gezin gered uit ingestort hotel: 'Wonder dat vrouw en kind vrijwel ongedeerd bleven'

'We bidden voor de familie'
Locoburgemeester Freek Brouwer staat in contact met de directe familie van het gezin. "We leven erg mee en we bidden voor de familie van iedereen die eronder terecht is gekomen", zegt een woordvoerster van de gemeente.

Dat het om een Urker gezin gaat bevestigt een familielid aan Omroep Flevoland. Ook de lokale krant het Urkerland heeft contact met de Urker familie. De 23-jarige vrouw werkt als redactrice bij de krant.

Evacuatie
Het zeventiende-eeuwse hotel Reichsschenke Zum Ritter Götz stortte dinsdagavond laat gedeeltelijk in. Vijf mensen konden het pand op eigen kracht verlaten en zijn opgevangen door hulpdiensten.

ANP
De politie kreeg daarna verbaal contact met zeven mensen die in het puin waren ingesloten. Een aantal van hen is gewond geraakt.

Twee personen overleefden het ongeluk dus niet, het gaat volgens de plaatselijke hulpdiensten om een man en een vrouw. Waar zij vandaan komen is niet bekendgemaakt.

Moeilijke reddingsoperatie
Beelden van de plaats van het ongeval tonen dat een deel van het gebouw met meerdere verdiepingen is ingestort. Omliggende gebouwen zijn geëvacueerd omdat het hotel verder zou kunnen instorten. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk.

Volgens een verklaring van de Duitse politie zijn er rond de 250 hulpverleners aanwezig. De politie noemt het een "extreem moeilijke reddingsoperatie" doordat er meerdere verdiepingen ingestort zijn. Bij een persconferentie benadrukte een van de betrokkenen bij de reddingsactie dat het gaat om een zeer emotionele operatie.

Kröv in Duitsland

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel