Dag lang problemen op spoor bij Almere, reizigers balen

ALMERE • Wo 7 augustus 2024 | 6:51 • Woensdag 7 augustus 2024 | 6:51

De hele woensdag reden er veel minder treinen tussen Almere en Amsterdam, en zelfs helemaal geen treinen tussen Almere en Hilversum. ProRail kon pas woensdagnacht reparaties uitvoeren, toen de laatste trein geweest was. Inmiddels rijden de treinen weer zoals normaal.

Sommige reizigers reageerden geïrriteerd toen ze zagen dat het juist hun trein was die niet reed. "Het is altijd wat, zeker als je naar je werk moet", reageerde een vrouw. Zij had woensdagochtend op de heenweg al last van de storing, en nu op de terugweg nog steeds. "Het is toch verschrikkelijk."

Reizigers op station Almere Centrum reageren wisselend op de storing:

Andere reizigers hadden minder haast. Voor hen was het hooguit vervelend dat het wat drukker was op de perrons, of in de treinen die wel reden. Er reden ook extra bussen, voor degene die het wachten zat waren.

Pas vannacht opgelost
"We hebben de oplossing gevonden, maar die kan pas vannacht worden toegepast", vertelde Raymond de Jong van ProRail woensdagmiddag. Het moest namelijk eerst rustiger worden op het spoor voordat er aan gewerkt kon worden.

Volgens De Jong is er bewust voor gekozen om niet halverwege de dag al het treinverkeer stil te leggen, om de reparaties uit te kunnen voeren. "Dat is natuurlijk ook een optie, maar het is wel heel vervelend voor reizigers als ze helemáál geen treinverkeer meer hebben. Dus daarom hebben we gekozen om te wachten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel