Tabakswinkel profiteert van verkoopverbod in supermarkt

ALMERE • Di 6 augustus 2024 | 6:22 • Dinsdag 6 augustus 2024 | 6:22

Het gaat goed met tabakszaken. Sinds 1 juli mogen supermarkten geen sigaretten, sigaren en tabak meer verkopen en zijn rokers aangewezen op speciale winkels. Peter Eissens runt samen met zijn vrouw een tabaksshop in Almere Haven en zag de omzet flink stijgen.

"We hadden wel een omzetverhoging verwacht, maar dat het 35 tot 40 procent zou zijn, dat hadden we niet verwacht", vertelt ondernemer Peter Eissens.

In zijn winkel loopt het af en aan met klanten die peuken komen halen. "Mensen blijven gewoon doorroken. Ondanks de prijsverhoging die absurd is."

Landelijke stijging
De winkel van Eissens is niet de enige tabakszaak die goede omzet draait. Volgens brancheorganisatie NSO Retail hebben meer tabakswinkels hun omzet afgelopen maand met veertig procent zien stijgen.

Bij de brancheorganisatie zijn 1600 zaken aangesloten. Ook tankstations zien de omzet door de verkoop van sigaretten stijgen.

De goede maand smaakt naar meer. Eissens verwacht dat de goede cijfers de rest van het jaar doorzetten. "Ik denk dat we het positief kunnen bekijken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel