Voormalige schaatsbaan FlevOnice wordt winterse bestemming voor IJsbeeldenfestival

BIDDINGHUIZEN • Ma 5 augustus 2024 | 18:08 • Maandag 5 augustus 2024 | 18:08

Het IJsbeeldenfestival, dat voorheen altijd in Zwolle werd gehouden, verhuist deze winter naar Flevoland. De organisatoren moesten op zoek naar een nieuwe locatie omdat de vaste locatie in Zwolle werd gesloopt.

Ze vonden in Biddinghuizen een heel toepasselijke plek: het terrein van Flevo Nice, voorheen schaatsbaan FlevOnice.

"Het is toeval", zegt Eva Gutteridge dat zij en Roos Driessen als organisatoren bij de oude schaatsbaan zijn uitgekomen om het IJsbeeldenfestival te organiseren. "Maar het betekent wel dat de juiste voorzieningen er al liggen."

Groener en groter
Op de locatie liggen bijvoorbeeld veel zonnepanelen. "Daar kunnen we waarschijnlijk onze volledige energiebehoefte uit halen", zegt Gutteridge. Ook is het terrein veel groter dan de oude locatie, wat betekent dat het evenement door kan groeien en er ruimte is voor randprogrammering.

Schaatsbaan FlevOnice ging in 2020 dicht, omdat het door de steeds warme winters onrendabel werd om de kunstijsbaan open te houden. Het is nu een evenementenlocatie.

Toch zijn er ook nadelen aan de verhuizing van het evenement: "We houden rekening met een dipje in de bezoekersaantallen omdat mensen ons even moeten vinden op de nieuwe locatie."

Pendelbussen
Ook is de nieuwe locatie niet te te bereiken met het openbaar vervoer, in tegenstelling tot de plek in Zwolle die pal naast het station lag. Maar daar hebben de ondernemers een oplossing voor: er gaan pendelbussen rijden tussen het station van Harderwijk en het IJsbeeldenfestival.

Het festival wordt gehouden tussen 14 december en 3 maart. De vorige editie trok ruim 120.000 bezoekers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel