Bewoner kalm na explosie bij zijn woning: "We kunnen er nog gewoon in"

LELYSTAD • Ma 5 augustus 2024 | 12:29 • Maandag 5 augustus 2024 | 12:29

"De ene keer is het vuurwerk en de andere keer een explosief", zegt een bewoonster van de Lelystadse Waterwijk. "Hier kijken we niet meer van op", is haar reactie op het explosief dat in de nacht van zondag op maandag afging bij een woning aan de Gooimeerstraat. De knal was volgens haar erg hard, maar ze kwam er haar bed niet voor uit.

Een overbuurvrouw reageert anders, zij is zich rot geschrokken. "Alles stond te trillen", zegt ze. Een van haar kinderen schrok ook wakker. Samen keken ze uit het raam en zagen vuur en rook. "Het was heel beangstigend", zegt de vrouw. De politie en de brandweer waren volgens haar snel ter plaatse. Het vuur was snel geblust.

Veel bekijks
Het explosief ging rond 02.30 uur af en kort daarna stonden veel buurtbewoners op straat, weet de vrouw te vertellen. De politie deed ook meteen onderzoek en vroeg onder meer om beelden van deurbelcamera's. "Onze deurbel registreert als er iemand langs ons huis loopt, maar gek genoeg is er afgelopen nacht niks opgenomen", zegt de vrouw. Ook bij de buren zou de deurbelcamera niks hebben opgenomen.

Dat er 's nachts in de Waterwijk ergens een explosief afgaat, is iets waar sommige buurtbewoners niet van opkijken. "Maar waarom juist daar?" is wat meerdere buurtbewoners zich afvragen over de explosie van afgelopen nacht. "Daar wonen rustige mensen", wordt gezegd.

Voordeur weggeblazen
Eén van de bewoners van de woning waar het explosief afging laat aan Omroep Flevoland zien hoe groot de schade is. De voordeur is weggeblazen, de ramen ernaast zijn kapot. Ook het raam van een schuurdeur is kapot en enkele dakpannen liggen scheef. Ook de ruiten van de schuurdeuren van de buren waren gebarsten. Een glaszetter heeft die inmiddels hersteld.

Over het motief heeft de bewoner geen idee. Hij is erg geschrokken van de harde klap, maar ook verbaasd dat het voor zijn woning gebeurde. Bij de explosie raakte niemand gewond. Het pand is volgens de bewoner nog steeds bewoonbaar. "We kunnen via de achtertuin nog naar binnen", zegt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel