Muziekensemble Black Pencil blij met 2,5 ton subsidie; "Ambitie kost geld"

ALMERE • Ma 5 augustus 2024 | 10:29 • Maandag 5 augustus 2024 | 10:29

Het muziekensemble Black Pencil uit Almere krijgt de komende jaren extra subsidie. Er is jaarlijks 250.000 euro toegekend vanuit het Fonds Podiumkunsten. Artistiek leider Jorge Isaac is blij met het extra geld. Waar Black Pencil de afgelopen jaren een ton kreeg, is dat nu verhoogd naar 2,5 ton per jaar voor de periode 2025-2028.

Het muziekgezelschap heeft een subsidie in een hogere categorie aangevraagd. Volgens Isaac zijn ze gegroeid. En zo zegt hij: "Meer ambities kost meer geld." De aanvraag is gehonoreerd.

Veel samenwerkingen
Het internationale ensemble geeft veel concerten maar werkt ook samen met andere organisaties zoals bijvoorbeeld Land Art Flevoland, theater Vis à Vis, Museum Schokland en Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Daarbij werken ze ook op locatie, in de open lucht.

Breed repertoire
De muzikanten werken graag vanuit Flevoland. "Er ligt nog weinig infrastructuur voor kunst en cultuur, maar de mensen hier staan open voor nieuwe dingen", merkt Jorge.

Het repertoire van Black Pencil is breed: van klassiek tot modern. En ook volksmuziek uit de 17e eeuw. "Binnen een concert van ons kun je van alles ervaren. Echt puur klassiek, maar ook leuk hedendaags en een beetje gek."

Artistiek leider Isaac vindt dat er geld voor kunst en cultuur uitgetrokken mag en moet worden. Er zit enorm veel werk achter een concert of een voorstelling, legt hij uit. Het is veel werk om dingen te bedenken en op te zetten.

"Dat kost enorm veel tijd. En ja, dat kost ook veel geld." Maar dankzij al die inspanningen kunnen volgens hem mensen in een theater wel 'een soort magie' ervaren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel