Buurtcamping Woldpark zorgt voor verbinding

LELYSTAD • Za 3 augustus 2024 | 16:58 • Zaterdag 3 augustus 2024 | 16:58

Een aantal buurtbewoners uit Lelystad viert dit weekend vakantie in eigen omgeving. Ruim twintig tenten staan er op Buurtcamping Woldpark, die voor de derde keer georganiseerd wordt. Jong en oud ontmoeten er elkaar.

Het idee voor het concept 'buurtcamping' ontstond in 2013 in Amsterdam. Andere plaatsen volgden. "Nu zijn er bijna zeventig in het hele land", weet Milka van Putten, die met een team vrijwilligers deze tijdelijke camping runt. "Het doel van de buurtcampings is verbinding maken." Op een laagdrempelige manier komen buurtbewoners met elkaar in contact.

Voor iedereen
Een derde deel van de campinggasten betaalt voor een plekje, een derde deel is gereserveerd voor de vrijwilligers en een derde deel mag gratis overnachten. Zo kunnen ook mensen die weinig te besteden hebben, een paar dagen vakantie vieren en gezellig kamperen. Voor hen worden tenten en andere kampeerspullen beschikbaar gesteld.


Faciliteiten
Dit jaar is het nog vooral improviseren in het Woldpark. Stromend water is er niet, energie komt van een aggregaat. Volgend jaar moet dat anders zijn. "Vorig jaar hebben we een motie ingediend en die is goedgekeurd. Na de bouwvak krijgen we hier een aansluiting voor elektra, drinkwater en rioolwaterafvoer."

Deze zomer zijn er nog twee buurtcampings in Flevoland: van 23 tot 25 augustus in het Jolpark in Lelystad en op 8 september, een dagcamping, in Almere Haven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel