Almeerse acteur Cyriel Guds genomineerd voor Septimus Awards

ALMERE • Za 3 augustus 2024 | 12:12 • Zaterdag 3 augustus 2024 | 12:12

De Almeerse acteur Cyriel Guds is genomineerd voor de Septimus Awards. Hij maakt kans om de prijs ‘Best European Actor’ te winnen. Dat maakten de organisatie en Cyriel zelf gisteren bekend op Instagram.

Cyriel is acteur en filmmaker. Hij is onder meer bekend van zijn rollen in de misdaadseries Mocro Maffia en Undercover. In 2022 zamelde hij 20.000 euro in om zijn eigen bioscoopfilm ‘Loverboy’ te produceren, zonder hulp van een streamingdienst of omroep. Hiermee wil hij de loverboyproblematiek in Nederland op de kaart zetten.

‘Loverboy’ is grotendeels opgenomen in Amsterdam, maar ook Almere heeft als decor gediend. De film draait vanaf 29 augustus in de bioscoop.

Een loverboy is een pooier die meisjes/vrouwen met verleidingstactieken inpalmt om ze vervolgens uit te buiten voor prostitutie of andere illegale activiteiten.

Door de rol die Cyriel in ‘Loverboy’ speelt, is hij genomineerd voor deze prijs. Zijn tegenspeelster Julia is genomineerd in de categorie ‘Best European Actress’.

De awards
De Septimius Awards is een jaarlijkse prijsuitreiking die sinds twee jaar in Amsterdam gehouden wordt. De bijeenkomst duurt twee dagen, waarna op de slotavond de prijzen worden toegekend.

De prijzen zijn vernoemd naar de Romeinse keizer Septimius Severus, die bekendstaat om zijn belangrijke veranderingen en prestaties. Dit weerspiegelt het doel van de awards om de dynamische en voortdurende evolutie binnen de filmindustrie te benadrukken.

De prijsuitreiking wordt uitgezonden op televisiezender Salto.

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel