Finale Lelystadse skatewedstrijd: 'De pijn van vallen? Ach, daar moet je gewoon overheen stappen'

LELYSTAD • Vr 2 augustus 2024 | 9:36 • Vrijdag 2 augustus 2024 | 9:36

Skaters, stuntsteppers en BMX-ers lieten donderdagavond zien wat ze in hun mars hebben tijdens de finale van de skateparktour 'Own the Spot' in Lelystad. Op skatepark Silverhills tegenover het ziekenhuis zetten deelnemers alles op alles om als beste uit de bus te komen. De wedstrijd werd georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad en Sportservice Flevoland.

"We hebben hier de provinciale finale van de Skateparktour", zegt Timo Hoenderboom van Sportbedrijf Lelystad. Het evenement is al gehouden in de andere Flevolandse gemeenten. Lelystad sluit de tour af.

Eerst even inrijden op de baan
Voor de start van de wedstrijd konden de deelnemers eerst even inrijden op de baan. "Sommige trucjes zijn heel moeilijk, maar niet alle", zegt stuntstepper Nilo Clement. Het is zijn droom om een salto achterover te kunnen doen op de track, maar die 'skill' heeft hij nog niet. "Misschien komt dat nog", lacht hij. Hij is er in ieder geval van overtuigd dat steppen veel spannender is dan skateboarden. "Dat is een beetje saai", zegt Nilo.

Daar is skater Ruben Theelen het geheel niet mee eens. "Het liefste zou ik een trick willen doen waarbij je op de rand van de helling helemaal achterover hangt, maar die vind ik heel eng." Ruben droomt er van om een '360' te kunnen doen op de track. Dat is een trick waarbij je bij een sprong met je skateboard een draai maakt van 360 graden.

Vallen doet pijn maar dan moet je gewoon doorgaan
BMX-rijder Jikke Schraffordt is met haar moeder vanuit het Noord-Hollandse Sint Pancras naar Lelystad gekomen om haar 'skills' te showen. Ze is één van de weinige meiden die aan BMX doet. "Ik zou het leuk vinden als meer meisjes zouden gaan fietsen. Maar ik doe nu gewoon mee met de jongens en dat is ook leuk hoor." Ze is niet bang voor een valpartij. "Ja, daar moet je je gewoon overheen zetten. Niet zeuren en gewoon doorzetten", lacht Jikke.

De wedstrijd is er niet een waarbij alléén de allerbesten welkom zijn, zegt Timo Hoenderboom. "We hebben deelnemers op alle niveaus. Er zijn hele goede sporters, maar er doen ook echte beginnelingen mee". En dan zijn er ook nog diverse series. "Dus als het de eerste ronde niet goed gaat, dan heb je nog twee kansen. En aan het einde telt de beste ronde", zeg Hoenderboom. De prijzen lopen uiteen van een geldbedrag tot aan een cadeaubon.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel