Urkerweg na maanden werkzaamheden weer open: 'Pak van het hart'

NOORDOOSTPOLDER • Vr 2 augustus 2024 | 6:25 • Vrijdag 2 augustus 2024 | 6:25

Na bijna drie maanden omrijden, kunnen automobilisten vanaf vrijdagmiddag weer over de Urkerweg rijden. Een groot deel van de weg tussen Emmeloord en Tollebeek was sinds begin mei afgesloten door werkzaamheden, tot ergernis van lokale ondernemers. De weg is vrijdagmiddag rond 16.00 uur weer opengaan voor verkeer.

De Urkerweg (N351) is de verbindingsweg tussen Emmeloord, Tollebeek en Urk. Door de langdurige wegafsluiting moest het verkeer omrijden via Espel of Nagele. De provincie sloot de weg af om de weg te verbreden en opnieuw te asfalteren. "En dat was hard nodig", vertelde Rinse van den Ouweelen van de provincie eerder.

De Urkerweg, begin juli

Ondernemer Linda Versluis

Pak van het hart
Voor de lokale ondernemers gevestigd aan de Urkerweg is de opening een pak van het hart. "Hier kijken we ontzettend naar uit", lacht Linda Versluis. Ze heeft een boerderijwinkel aan de weg en heeft het moeilijk gehad de afgelopen maanden.

Lees ook: wegwerkzaamheden zorgen voor stilte in de winkel: "Als er dertig klanten komen, is het veel"

"Het was wel lastig om de moed erin te houden. Waar we nu zo'n 30 klanten per dag hebben, waren dat er voorheen vier tot vijf keer zoveel." Een benzinepomp langs de drukbezochte weg zag de omzet ook fors dalen. "Met zo'n 40 procent dalen", vertelde Klaas Klaassens eerder. 

De opening van de weg is voor Versluis reden voor een feestje. "We gaan de opening zeker vieren, met een springkussen en ijsjes." Na drie maanden kunnen lokale ondernemers én weggebruikers dus weer opgelucht ademhalen: De weg tussen Emmeloord en Urk -of andersom- is weer open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel