Van dure Prada-bril tot wollige schoudertas: wat festivalgangers hebben verloren tijdens Wildeburg

NOORDOOSTPOLDER • Wo 31 juli 2024 | 20:32 • Woensdag 31 juli 2024 | 20:32

Twee weken na afloop van het festival Wildeburg in Kraggenbrug ligt er bij de gemeente Noordoostpolder nog een berg aan gevonden voorwerpen. Het gaat om zo'n 75 items. De spullen zijn door de organisatie van Wildeburg verzameld en ingeleverd bij het gemeentehuis in Emmeloord.

"Er zijn vooral veel kledingstukken, bankpassen, zonnebrillen, rijbewijzen en tassen gevonden", vertelt Reinier Groenendijk van de gemeente Noordoostpolder. Qua kleding gaat het voornamelijk om (regen)jassen en vesten. Sommige kledingstukken zijn wat vies, want door hevige regenval was het een modderige editie van Wildeburg.

Meteen na afloop van het festival op zondag 14 juli heeft Wildeburg eerst zelf op de eigen website foto's geplaatst van gevonden voorwerpen. Tijdens de afbouw, tot woensdag 17 juli, konden de spullen nog bij de festivalpoort afgehaald worden. Op de foto's zijn onder andere telefoons, een paars fluwelen tasje met een kattengezicht en een digitaal horloge te zien.

Nu het hele terrein leeg is moeten festivalgangers naar het gemeentehuis in Emmeloord om hun spullen terug te krijgen.

Eigenaar kan zich melden
De gevonden voorwerpen worden op de website verlorenofgevonden.nl geplaatst, waar eigenaren zich ook kunnen melden. Nog niet alle 75 items staan op de site.

Enkele opvallende gevonden voorwerpen zijn: een paarse hartjesbril, schoenen, een wollige schoudertas, en dure zonnebrillen van Prada of Louis Vuitton.

Bewaartermijn
"Voorwerpen die duurder zijn dan 450 euro worden een jaar bewaard. Items die goedkoper zijn, worden drie maanden bij het gemeentehuis bewaard," zegt Groenendijk. Voorwerpen die na deze termijn in slechte staat zijn, worden vernietigd. Zijn de items nog goed? Dan worden ze naar de kringloop gebracht.

Bankpassen, rijbewijzen en ID-kaarten worden na drie maanden vernietigd om fraude te voorkomen. "Mensen hebben dan waarschijnlijk zelf al een nieuwe aangevraagd," aldus Groenendijk. De gemeente Noordoostpolder hoopt dat festivalgangers via de website hun verloren items komen ophalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel