Topdrukte bij strandtenten door het warme weer: 'Bij 25 graden mogen ze werken in korte broek'

DRONTEN • Wo 31 juli 2024 | 8:40 • Woensdag 31 juli 2024 | 8:40

Zomerse temperaturen betekent topdrukte bij de Flevolandse strandtenten. De horecazaken zijn gevuld met mensen en de terrassen zitten zo goed als vol. Zo ook bij At Sea in Dronten. Het is topdrukte, maar hoe gaan ze daarmee om?

Op de dinsdagmiddag ontving het strandpaviljoen aan het Drontermeer honderden mensen, zegt Thomas Zonderop van At Sea. "We hebben dubbele diensten gedraaid en vanavond verwachten we ook wel weer meer dan honderd man." Voor een dinsdag uitzonderlijk, zegt Zonderop.

'Boven de 25 graden korte broek'
Drukte dus. Maar At Sea is daar goed op voorbereid, vertelt Zonderop. Zo hebben ze extra schaduwdoeken opgehangen voor de gasten, maar ook aan het personeel wordt gedacht. "We hebben de regel dat personeel bij temperaturen boven de 25 graden een korte broek aan mag."

Daarnaast zorgen ze ervoor dat het personeel genoeg kan drinken. Op de vraag of de horecamedewerkers ook wel eens de koelcel in duiken reageert Thomas lachend: "Het is heel verleidelijk, maar als je er dan weer uitkomt is het een stuk warmer. Ik raad het niet aan."

Verkoeling zoeken
Met temperaturen rond de dertig graden is het dus voor veel Flevolanders en toeristen aantrekkelijk om hun dag door te brengen aan het water. Een van de gasten bij At Sea is daar aangekomen met de boot. "Je kan hier zo aanleggen. We zijn even aan het genieten en lekker op stap met de kleindochter."

Een andere gast op het terras komt uit Den Haag. "Ik moest hier in de buurt zijn voor mijn vader omdat hij naar het ziekenhuis moest. Ik wilde nog graag even genieten van het mooie weer, daarom ben ik dus hier. Het is heerlijk."

'Hopen dat het mooi blijft'
Zonderop is blij met de drukte. At Sea is echt een buitenlocatie, vertelt hij. Daarom moeten ze het echt hebben van het goede weer. "Nederland is daar niet altijd gunstig in. Nu is het wel lekker weer en we hopen dat het nog een tijdje zo blijft."

Het personeel kan het goed aan zegt Zonderop. "Soms moeten we wel een tandje bij zetten, maar we zijn trots wat we altijd met elkaar neer zetten. We houden het altijd gezellig en een sluitborrel hoort daar ook elke dag natuurlijk bij."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel