Meerdere sekswerkers aangetroffen bij controles: woonhuis moet dicht

LELYSTAD • Di 30 juli 2024 | 11:05 • Dinsdag 30 juli 2024 | 11:05

Een woning aan de Kamp 27 in Lelystad is maandag door de burgemeester gesloten in verband met illegale prostitutie. Dat maakt de gemeente dinsdag bekend.

In Lelystad is het toegestaan om vanuit de eigen woning als sekswerker te werken, maar meerdere vrouwen vanuit een huis laten werken mag niet. Dan is er sprake van illegale prostitutie. Na meerdere meldingen over dit adres, deed de politie samen met de gemeente twee keer een controle. Beide keren waren er meerdere sekswerkers aanwezig in de woning.

'Direct actie'
De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een seksbedrijf zonder vergunning wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en een signaal afgeven dat er opgetreden wordt. Volgens de gemeente bestaat er bij dit soort bedrijven namelijk het risico op mensenhandel en andere misstanden.

"Het is belangrijk dat inwoners signalen herkennen en verdachte zaken melden", zegt burgemeester Mieke Baltus. "Weet dat als je iets meldt, direct actie wordt ondernomen."

Bestrijding van ondermijning heeft volgens haar de hoogste prioriteit. "Ik roep onze inwoners dan ook op om een melding te doen als zij bijvoorbeeld overlast hebben van een seksbedrijf of een vermoeden hebben van mensenhandel of andere vormen van ondermijning."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel