Hoe moet het 50-jarig jubileumfeest van Almere eruit zien?

ALMERE • Wo 24 juli 2024 | 6:01 • Woensdag 24 juli 2024 | 6:01

In 2026 bestaat Almere precies 50 jaar. Reden voor feest, vindt de gemeente. Via een enquête werd inwoners gevraagd hoe zo'n feest er precies uit moet komen te zien. "Er moeten activiteiten voor jong en oud komen".

"Ik denk dat Almere 30 jaar oud is", zegt een winkelende vrouw in Almere Haven op de vraag hoe veel kaarsjes de stad binnenkort uitblaast. Ze is lang niet de enige die niet weet hoe oud de stad binnenkort wordt, blijkt uit de enquête van de gemeente.

Dat het jubileum wel een feestje waard is, daar is het winkelende publiek in Almere Haven het wel mee eens: "Almere heeft voor heel veel groepen inwoners heel veel te bieden, en dat is een reden om te vieren". Zo staan volgens de enquête bijna alle Almeerders erin.
De belangrijkste vraag van de enquête: hoe moet zo'n feest eruit komen te zien? Muziek, lekker eten en activiteiten voor zowel kleine kinderen als de oudere bevolking, zeggen mensen op straat.

De winkelstraatmanager van Almere Haven, Robin Orsel, hoopt vooral dat de verschillende wijken een prominente rol krijgen in het feest. "Alle stadsdelen zijn al heel lang bezig om hun eigen cultuur te vormen, en dat moeten we met het jubileum ook laten zien."

"En het gezin moet centraal staan", zegt de winkelende vrouw. "Want veel mensen komen naar de stad toe om meer ruimte te hebben met hun gezin. Dus maak activiteiten voor jonge en oude kinderen." "Maar vergeet ook de ouderen niet", voegt iemand daar aan toe. "Want Almere heeft heel veel ouderen."

De gemeente heeft zelf ook al nagedacht over hoe het feest eruit zou kunnen komen te zien. Zo wil ze misschien inhaken op al bestaande evenementen. In ruil voor een financiële bijdrage kunnen zij dan aandacht besteden aan het jubileum.

Het feest moet meerdere dagen beslaan en geopend worden in Almere Haven, het oudste stadsdeel. De afsluiting moet op 30 november plaatsvinden, de officiële verjaardag van de stad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel