Jongeren die rotonde in brand staken op Urk riskeren een boete van 2.500 euro

URK • Ma 22 juli 2024 | 18:00 • Maandag 22 juli 2024 | 18:00

Negen jongeren riskeren een boete van 2.500 euro als ze opnieuw de orde verstoren op Urk. Dat is besloten na een incident tijdens afgelopen Koningsnacht. De vandalen staken een rotonde in brand als 'vreugdevuur'. Na onderzoek van de politie heeft de gemeente Urk nu deze maatregel opgelegd.

Een woordvoerder van de gemeente Urk verklaart waarom het even heeft geduurd voordat deze maatregel is opgelegd: "Er was eerst onderzoek nodig naar het incident door de politie. Dat kost gewoon tijd om dat goed in beeld te krijgen."

Het incident
Afgelopen Koningsnacht kwamen de jongeren tussen 05:00 en 07:00 samen bij de beruchte rotonde van De Akkers.

Ze staken de rotonde in brand. Op sociale media ging een filmpje rond van een jongen die zelf ook vlam vatte.

Sommigen alleen waarschuwing
In totaal waren er elf jongeren bij betrokken. Twee van hen kregen alleen een waarschuwing, omdat er geen concrete overtredingen zijn vastgesteld.

De negen anderen ontvingen een voornemen tot het opleggen van een last onder dwangsom. Dit betekent dat de gemeente van plan is hen een boete van 2.500 euro op te leggen als zij nog een keer een fout begaan.

Bezwaar indienen
De jongeren hebben twee weken de tijd gekregen om hun zienswijze in te dienen. Hierin kunnen zij hun kant van het verhaal vertellen en bezwaar maken.

Drie van hen hebben hiervan gebruikgemaakt en hun bezwaren zijn in behandeling. Het is onbekend waarom de andere zes geen zienswijze hebben ingediend.

Met deze maatregel wil de gemeente Urk een duidelijk signaal afgeven dat overlast en verstoring van de openbare orde niet wordt getolereerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel