Vijf dagen lang voetballen tijdens eerste vakantieweek, 'Anders zit je maar thuis'

MARKNESSE • Ma 22 juli 2024 | 13:23 • Maandag 22 juli 2024 | 13:23

Het is een week vol voetbalplezier in Marknesse, want maandag zijn de JAKO Voetbaldagen van start gegaan. Tot en met vrijdag doen kinderen van zes tot veertien jaar mee aan allerlei verschillende activiteiten die met de sport te maken hebben.

Onder een luid applaus rennen de groepjes die dit jaar meedoen het veld van SV Marknesse op. In hun felgekleurde tenues staan de 225 kinderen te popelen om aan de week te beginnen, maar voordat het zo ver is moet er eerst een warming-up worden gedaan.

Uit de speakers klinkt vervolgens het alom bekende nummer Hoofd, schouders, knie en teen. De jongste kinderen, zo'n zes jaar oud, doen driftig mee op de maat van de muziek. De oudste kinderen, ongeveer veertien jaar, voelen zich daar net iets te stoer voor.

Kooivoetbal en voetvolley
Dan kan het voetbalplezier officieel beginnen. Ieder team rouleert deze week door verschillende activiteiten. Zo spelen ze bijvoorbeeld vier tegen vier, kooivoetbal, voetvolley en honkvoetbal.

"Het is altijd heel gezellig", zegt Fenne (13) die voor de zesde keer meedoet. "Anders zit je maar thuis niks te doen. Nu ben je lekker in beweging."

Nieuwe voorzitter
De Voetbaldagen zijn dit jaar onder de leiding van de nieuwe voorzitter van de commissie: Bjorn van Gerner. Hij neemt het stokje over van Sander Ernst en daarmee is dit zijn eerste JAKO Voetbaldagen. "Ik vind het belangrijk dat ze veel plezier hebben en dat ze leren van onze vrijwilligers die meelopen."

Van Gerner heeft als jeugdtrainer bij SVM in Marknesse verschillende leeftijden getraind en geniet ervan om kinderen te zien groeien en genieten van voetbal. "Dit jaar zitten we helemaal vol. Als we willen uitbreiden moeten er volgend jaar meer kleedkamers bij."

Herkennen
Volgens van Gerner zijn deze dagen niet alleen bedoeld om veel plezier met elkaar te beleven, maar ook om de kinderen van andere omliggende clubs te leren kennen. "Het is mooi als de kinderen tijdens wedstrijden op zaterdag elkaar herkennen."

Er zijn tijdens de Voetbaldagen veel activiteiten, maar op de vraag waar de kinderen het meeste naar uit kijken is het antwoord: penalty's. "Dan kan je lekker keepers van het doel afknallen", zegt de 11-jarige Bas.

De kinderen doen deze week niet voor spek en bonen mee, want er valt ook wel degelijk iets te winnen. Zo wordt aan het einde van de week een Ballenkoning gekroond en staat er een penaltybokaal op het spel.

Ook voetbaldagen in Emmeloord
Vandaag zijn ook de Kick-Off Voetbaldagen Emmeloord van start gegaan. Dit jaar was het vijfdaagse evenement in een recordtempo uitverkocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel