School opent deuren in vakantie na overlijden leerling (15) bij tractorongeluk

URK • Ma 22 juli 2024 | 12:19 • Maandag 22 juli 2024 | 12:19

Op de eerste dag van de zomervakantie opent de Pieter Zandt Scholengemeenschap op Urk weer de deuren. Een 15-jarige leerling van de school is afgelopen zaterdag om het leven gekomen bij een tractorongeluk in Nagele. Leerlingen en docenten kunnen in de aula van de school samenkomen om te praten en te bidden.

Op de school wordt vandaag ook uit de Bijbel gelezen en er is ruimte voor een persoonlijk gesprek. Dat vertelt locatiemanager Wim van Gent.

Van Gent laat weten erg geschrokken te zijn van de dood van de leerling. Hij sprak onlangs nog met de jongen en zijn ouders. De dood van de 15-jarige noemt hij verbijsterend. De locatiemanager omschrijft de omgekomen jongen als 'een fijne en betrokken leerling'.

Ander kind zwaargewond
Het tractorongeluk gebeurde zaterdagavond om 22.30 uur in het buitengebied van Nagele. De Urker tiener overleed daarbij en een jongen van zes uit de Noordoostpolder raakte zwaargewond.

Een trekker zou, met de kinderen, gedeeltelijk in het water van een nabijgelegen tocht zijn beland. De politie maakte maandagmiddag bekend dat de omgekomen jongen de bestuurder was van de tractor. De gewonde jongen van zes jaar oud was een bijrijder.

Tweede bijrijder
Een tweede bijrijder van 11 jaar bleef ongedeerd. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. De politie gaat uit van een eenzijdig ongeval op eigen terrein. Er is niemand aangehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel