Hete verwarmingsleiding schiet los in hotel: 'Had al voorgevoel dat er iets zou gebeuren'

ALMERE • Zo 21 juli 2024 | 19:55 • Zondag 21 juli 2024 | 19:55

In het Bastion Hotel in Almere Stad moest de brandweer zondag te hulp schieten nadat een warmwaterleiding was losgekomen. Volgens een medewerker van het hotel gaat het om een ongelukje.

Een hotelgast zou bij het openen van een raam per ongeluk de leiding van een radiator los hebben getrokken. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren, weet de hotelmedewerker ook niet, maar bij het nalopen van andere radiatoren blijken nog meer leidingen niet goed vast te zitten.

'Voorgevoel'
"Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt assistent-manager Junior Austin. Toen hij de melding kreeg, probeerde hij eerst zijn collega's te waarschuwen, maar hij kreeg niemand te pakken. Toen heeft hij maar de brandweer gebeld.

"Die was gelukkig snel ter plaatse", zegt Austin. "Ik had al een soort voorgevoel dat er vandaag iets zou gebeuren", vertelt hij achteraf. "Dus ik ben gisteravond vroeg naar bed gegaan en was lekker fris. Als ik dat niet had gedaan, weet ik niet hoe het was afgelopen."

Volgens Austin is de hotelgast lichtgewond geraakt. Hij zou last hebben van zijn scheenbeen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. "Ik zag hem nog even op één been hinken, maar hij is ook wel een bikkel, hoor", voegt Austin toe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel