Amateurkoks koken lokaal en duurzaam voor buurt

ALMERE • Za 20 juli 2024 | 18:54 • Zaterdag 20 juli 2024 | 18:54

Op een zonnige zaterdagmiddag vindt bij het thuishonk van theatergezelschap Vis-a-Vis in Almere Poort een première plaats die wat anders is dan normaal. Buurtbewoners uit Almere Poort komen voor het eerst bij elkaar voor een gezamenlijke lunch van het Eetatelier.

Het initiatief van organisatie Wilde Keuze wil buurtbewoners met elkaar verbinden rondom duurzaam en gezond eten. Eerder waren kookworkshops georganiseerd waarbij amateurkoks door agrariërs en diëtisten werden bijgepraat waarna ze in de keuken aan de slag konden.

De lunch bestaat uit recepten van buurtbewoners zelf, zegt organisator Robin Vroom. "Die hangen we hier op aan een 'receptenmuur'. Iedereen kan dan zelf alle recepten uitkiezen die ze thuis ook willen maken."

Vroom vindt het fijn dat er tientallen mensen op het evenement zijn afgekomen. "In Almere Poort zijn er nog weinig plekken waar je elkaar kan ontmoeten. Die publieke ruimte is er nog niet helemaal. Dus we krijgen echt leuke feedback, dat mensen het fijn vinden hier met elkaar in gesprek te gaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel