Trouwen in het kwadraat; het kan in Almere

ALMERE • Za 20 juli 2024 | 15:56 • Zaterdag 20 juli 2024 | 15:56

Een bijzondere ceremonie in het stadhuis van Almere. Niet één, maar twee bruidsparen traden vrijdagmiddag tegelijk in het huwelijk. Zowel moeder als dochter zijn in de echt verboden met hun geliefden.

"Dit is een unicum", vindt Arwin Honing, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. "Twee huwelijken die tegelijk worden gesloten, voor mij is dit de eerste keer en volgens mij voor de gemeente Almere ook."

Dubbelhuwelijk
Wim en Ciska Taris verloren beiden hun eerste echtgenoten aan de ziekte Alzheimer, maar vonden elkaar. Zij besloten te trouwen, en dochter Amber Westerdijk en schoonzoon Vincent Bakker sloten zich spontaan aan. Zo ontstond het idee voor dit dubbelhuwelijk. "Heel speciaal", zegt moeder Ciska. "Bijzonder om dit met z'n vieren te kunnen delen", vindt ook dochter Amber.


Improviseren
"Wij hadden zoiets nog nooit gedaan in Almere", zegt bijzonder ambtenaar Honing. Voor de ceremonie moest er wat geïmproviseerd worden. "Extra stoelen voor een extra bruidspaar, een beetje schuiven met de lessenaar waarachter ik sta, dat soort dingen. En wij vonden het zo bijzonder dat we ook voor een bloemetje voor beide bruidsparen hebben gezorgd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel