Honderd mensen zien hoe gezonken UK 264 boven water wordt gehaald

URK • Ma 15 juli 2024 | 16:00 • Maandag 15 juli 2024 | 16:00

Zo'n honderd nieuwsgierige belangstellenden zagen maandagmiddag hoe de gezonken kotter UK 264 weer boven water werd gehaald. Het vissersschip kapseisde zondagochtend onverwachts.

Een deel van de haven werd afgezet om ruimte te maken voor twee kranen en de hulpdiensten.

Een tiental mensen werkte op en rond de kotter, terwijl het publiek de ontwikkelingen vanaf een veilige afstand kon volgen. 

De UK 264 wordt gebruikt om te vissen op het IJsselmeer en was voor het weekend aangemeerd. Het schip sloeg zonder duidelijke reden om. Voor zover bekend was er niemand op de boot aanwezig toen het kapseisde.

Oliescherm en onderzoek
Direct na het zinken werd een oliescherm rond de kotter geplaatst om te voorkomen dat het schip zou wegdrijven en eventuele olie zich zou verspreiden.

De oorzaak van het zinken wordt momenteel onderzocht. Volgens de havenmeester is het zeer ongebruikelijk dat een kotter op deze manier kapseist.

Of de UK 264 weer in de vaart kan worden genomen, is nog niet bekend. De eigenaren zullen de schade moeten beoordelen en beslissen of reparatie haalbaar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel