Brand in De Golfslag: bewoner gewond en 20 appartementen ontruimd

EMMELOORD • Ma 15 juli 2024 | 6:41 • Maandag 15 juli 2024 | 6:41

Een bewoner van het vernieuwde wooncomplex De Golfslag in Emmeloord is zondagavond gewond geraakt bij een brand. Bewoners van twintig appartementen werden tijdelijk geëvacueerd.

De brand ontstond in een appartement op de begane grond van het wooncomplex. Daar wonen bewoners die intensieve zorg nodig hebben.

De brand zou mogelijk zijn ontstaan in een stoel, maar hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk. Het vuur was snel onder controle.

Veilig in de tuin
De bewoners van de twintig ontruimde appartementen werden in eerste instantie naar de tuin van het gebouw gebracht. Toen de situatie veilig was op de begane grond konden zij in het buurthuis van De Golfslag op adem komen. Burgemeester Roger de Groot kwam langs om de mensen een hart onder de riem te steken.

De mensen die op de hogere etages van het gebouw wonen, moesten tijdens de brand en de bluswerkzaamheden in hun appartement blijven.

Er kwamen meerdere ambulanceploegen ter plaatse om een aantal mensen na te kijken vanwege mogelijke rookinhalatie. Op de gewonde bewoner na, hoefde er verder niemand naar het ziekenhuis.

Onbewoonbaar
Het appartement waar de brand woedde is onbewoonbaar verklaard vanwege de aanzienlijke schade, aldus de brandweer. De tuindeur was zichtbaar zwartgeblakerd.

Volgens zorggroep Oude en Nieuwe Land konden de overige bewoners op de begane grond de nacht in hun eigen appartement doorbrengen: "Medewerkers, vrijwilligers en brandweer hebben alles in werking gesteld zodat bewoners in de loop van de avond hun eigen studio weer konden betreden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel