Ook in Creil kun je samen met anderen een huis bouwen

CREIL • Zo 14 juli 2024 | 8:46 • Zondag 14 juli 2024 | 8:46

In de derde fase van de nieuwbouwwijk van Creil kunnen mensen gezamenlijk een huis laten bouwen. Dat heeft de gemeente Noordoostpolder besloten. Dat betekent dat er na Emmeloord, Kraggenburg, Luttelgeest en Marknesse opnieuw een project onder 'Collectief Particulier Opdrachtgeverschap' (CPO) in Noordoostpolder kan worden opgestart.

Met CPO vormt een groep mensen zich in een vereniging of stichting. De leden zijn zelf de opdrachtgever van een woningbouwproject. Zo kiezen ze zelf voor de architect en aannemer maar zijn verantwoordelijkheden en risico's ook voor de groep. Leeftijd speelt geen rol: iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden voor een dergelijk project in Noordoostpolder.

De uitbreiding van Creil

De gemeente heeft nu een kavel voor CPO beschikbaar gesteld in de beoogde uitbreiding van het dorp. Wie geïnteresseerd is, kan zich melden nadat het bestemmingsplan voor deze derde fase van de nieuwbouwwijk onherroepelijk is geworden. Daarna wil de gemeente in overleg met de geïnteresseerden bepalen hoe het project eruit komt te zien.

Nog geen belangstelling voor project in Kraggenburg
Elders in Noordoostpolder zijn de projecten gericht op de bouw van een blok rijtjeshuizen. Voor de projecten in Emmeloord, Luttelgeest en Marknesse hebben zich voldoende geïnteresseerden aangemeld, zegt de gemeente.

Wie samen met anderen in de nieuwbouwwijk van Kraggenburg een huis wil bouwen, kan zich nog aanmelden. Tot nu toe zijn er nog geen aanmeldingen voor dat project, aldus een woordvoerder.

De gemeente kijkt bij toekomstige uitbreidingen in andere dorpen of het mogelijk is om ook daar een kavel beschikbaar te stellen voor een CPO-project.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel