Europarlementariërs krijgen hoge Urker onderscheiding vanwege inzet voor visserij

URK • Vr 12 juli 2024 | 19:05 • Vrijdag 12 juli 2024 | 19:05

Europarlementariërs Peter van Dalen en Annie Schreijer-Pierik hebben vrijdag een belangrijke onderscheiding gekregen van de gemeente Urk. De politici brachten vrijdag een afscheidsbezoek aan Urk en kregen als waardering voor hun inzet voor de visserijsector het Gouden Scholletje uitgereikt. Dat is een hoge onderscheiding op Urk voor personen die van groot belang zijn voor Urk en de visserijsector.

Beide Europarlementariërs waren lid van de visserijcommissie van het Europees Parlement en rapporteurs voor belangrijke visserijdossiers. Ook waren zij voorvechters van de pulskorvisserij. "We kennen het gezegde geen moed vist ook", zei wethouder Nathanaël Middelkoop van Urk tegen de Europarlementariërs.

Oorkonde
"Als het soms tegenzit, is het soms lonend om door te zetten", vervolgt Middelkoop. "Jullie deden dit. Jullie bleven op de bres staan voor de visserij en brachten daarbij ook Europa dichterbij. Met altijd een scherpe oproep richting Brussel en de nationale overheid om te blijven inzetten om perspectief te bieden aan onze vissers en om de sector met hun eigen sterke innovatiekracht - te stimuleren."

De wethouder bedankte de politici voor de toewijding en inzet voor het dorp en de visserij. "We zijn trots dat jullie tot de Orde van het Gouden Scholletje behoren."

De speld en bijbehorende oorkonde zijn in 2010 ingesteld door de gemeente. Van Dalen en Schreijer-Pierik zijn nu het negende en tiende lid van de Orde van het Gouden Scholletje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel