A6 weer open, afrit Lelystad-Noord nog dicht na ernstig ongeluk tijdens wegwerkzaamheden

LELYSTAD • Vr 12 juli 2024 | 2:07 • Vrijdag 12 juli 2024 | 2:07

De afrit Lelystad-Noord van de A6 is vanuit de richting van Almere afgesloten na een ernstig ongeluk. Op die plek reed een vrachtwagen kort na middernacht frontaal in op een andere vrachtwagen. Op dat moment werd er op die plek aan de weg gewerkt.

Bij het ongeluk raakten twee mannen gewond. Een van hen kon relatief snel door de brandweer uit de cabine van zijn vrachtwagen worden gehaald en is naar het ziekenhuis gebracht.

Het andere slachtoffer zat zeker tot 02:45 uur vast en kon pas bevrijd worden na de inzet van zwaar materieel om de vrachtwagens uit elkaar te trekken. Deze 35-jarige man is naar het ziekenhuis gebracht.

Afrit nog steeds dicht
De weg was afgesloten voor werkzaamheden en zou eigenlijk na 6:00 uur weer opengaan voor al het verkeer. Door het ongeluk bleef de weg ook tijdens de ochtendspits gesloten. Verkeer werd omgeleid, en er stonden geen lange files.

Rond 10 uur werd de snelweg weer geopend, al is de afrit Lelystad-Noord vanuit zuidelijke richting nog steeds dicht. Volgens Rijkswaterstaat is het asfalt daar tijdens het ongeluk beschadigd, en dat wordt nu hersteld. Voor het doorgaande verkeer geldt een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur.

Oorzaak onbekend
Hoe het kon gebeuren dat de vrachtwagen tegen het verkeer in, is gebotst tegen ander werkverkeer is niet bekend.

De vrachtwagen die op de ander is ingereden zou onderdeel uitgemaakt hebben van het team dat bezig is met de werkzaamheden. Het betreft een vrachtwagencombinatie van het bedrijf dat normaal gesproken markeringen aanbrengt op wegen.

De traumahelikopter van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam was opgeroepen om hulp te verlenen. De snelweg was in verband met de werkzaamheden al afgezet voor al het doorgaande verkeer naar het noorden. Dat blijft vooralsnog het geval.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel