Lelystad, Talpa en Almere City FC tonen interesse in opblaasbare sporthal Almere Poort

ALMERE • Di 9 juli 2024 | 18:00 • Dinsdag 9 juli 2024 | 18:00

Wie wil er een 'blaashal' hebben? Dat vraagt de gemeente Almere die een opblaasbare sportaccomodatie uit Almere Poort veilt. Dinsdagochtend konden geïnteresseerden langskomen om de sporthal te bekijken. Onder andere de gemeenten Lelystad en Zeewolde, Talpa en Almere City FC hebben al interesse getoond.

Het loopt nog niet storm met bezichtigingen dinsdagochtend. Rond half elf zijn een handjevol mensen langsgekomen, onder wie twee jonge ondernemers. Zij willen de hal misschien kopen om er de eerste Almeerse indoor-padelbaan te maken.

Elders weer opblazen
Ze komen van een koude kermis thuis: ze dachten dat de grond ook geveild wordt, maar de gemeente veilt alleen de hal zelf. Wie hem koopt, moet hem zelf ergens anders weer opblazen.

De blaashal werd in 2019 neergezet toen de gemeente kampte met een tekort aan sporthallen. Hij is overbodig geworden, nu er bijna een nieuwe gymzaal opent in Nobelhorst.

Opnamestudio
De padeldroom van de jonge ondernemers gaat dus niet door, maar misschien komt er wel een opnamestudio van Talpa: de tv-producent is ook aanwezig dinsdag. Want in de hal hoeft natuurlijk niet per se gesport te worden.

Al kan decor en opname-apparatuur naar binnen rijden lastig worden. De hal heeft namelijk geen grote deuren, en die kunnen ook niet al te lang open staan. "Dan schijnt die neer te vallen", aldus veilingmeester Laurens Damminga.

Lelystad of toch Leuven?
Naast talpa en padel-fanaten hebben ook gemeenten interesse getoond, weet Ed Baans van de gemeente Almere te vertellen. "Onder andere Lelystad, Zeewolde en Leuven willen de blaashal wel hebben."

De gemeente Lelystad meldde onlangs in een notitie over sport dat zij voor de winter 2025-2026 een opblaashal wil aanschaffen voor de zaalhockey.

Wie de sporthal straks naar een nieuwe bestemming kan vervoeren is nog even de vraag: eind augustus is er nog een mogelijkheid tot bezichtiging en uiterlijk 5 september moeten de biedingen binnen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel