Cameratoezicht bij huis aan de Botter 19 na explosies met vier weken verlengd

LELYSTAD • Ma 8 juli 2024 | 20:00 • Maandag 8 juli 2024 | 20:00

Het cameratoezicht bij de woning aan de Botter 19 in Lelystad blijft nog zeker vier weken actief. Dat heeft burgemeester Mieke Baltus maandag besloten. In mei en juni was het huis twee keer doelwit van bommenleggers. Vorige week ging een derde explosief af, verderop in de straat.

Volgens de gemeente kan het cameratoezicht helpen om de rust in de buurt terug te krijgen. Ook zou het een preventieve werking hebben, extra mogelijkheden geven om toezicht te houden en helpen bij het opsporen van verdachten.

Schrik
Bij de derde explosie raakte niemand gewond, maar de schrik in de buurt zit er goed in. Kinderen in de buurt maakten daarom vorige week donderdag tekeningen van stoepkrijt op de stoep voor het dichtgetimmerde huis.

"Het is niet alleen het gezin dat hier last van heeft, maar ook alle kinderen in de buurt die niet kunnen slapen en er nachtmerries van krijgen", zei een tante van de kinderen. "We willen gewoon dat het ophoudt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel