Nog iemand opgepakt nadat agenten nepbestelling deden bij explosievenhandelaar

DRONTEN • Ma 8 juli 2024 | 14:53 • Maandag 8 juli 2024 | 14:53

In het onderzoek naar de handel in explosieven in Dronten zijn vorige week niet één, maar twee verdachten opgepakt. Het gaat om een 21-jarige Drontenaar en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Volgens het Openbaar Ministerie worden zij allebei verdacht van handel in explosieven.

Eén van de twee werd dinsdagavond aangehouden tijdens een politieactie bij een bushalte aan de Educalaan. Agenten hadden daar afgesproken met iemand die explosieven te koop aanbood. De man had ook daadwerkelijk een explosief bij zich in een tas. Wanneer en waar de tweede man is opgepakt, is niet bekendgemaakt.

Geplande actie
Omdat het om een geplande actie ging, stonden dinsdagavond veel hulpdiensten in de buurt paraat. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het explosief onschadelijk gemaakt.

De twee verdachten worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal bepalen of zij twee weken langer vastgehouden mogen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel