Polderfest verandert in Oranjefestival: fans juichen Nederlands elftal naar halve finale

DRONTEN • Zo 7 juli 2024 | 11:59 • Zondag 7 juli 2024 | 11:59

Groot feest zaterdagavond op Polderfest in Dronten. Niet alleen vanwege de muziek op het festivalterrein, maar vooral vanwege de fel bevochten overwinning van het Nederlands elftal op Turkije. Bezoekers konden de wedstrijd op een groot scherm naast het hoofdpodium volgen.

"Lekker bier drinken, voetbal kijken en lekkere muziek, wat wil je nog meer", zo vatte één van de 3500 bezoekers van Polderfest de avond treffend samen. Optredens van DJ's en artiesten gingen tijdens de EK-wedstrijd gewoon door, maar naast het hoofdpodium stond een groot scherm waarop de strijd tussen Nederland en Turkije te zien was.

Hele organisatie
De organisatoren hadden in de dagen voor het festival alles uit de kast gehaald om het ook de voetballiefhebber naar de zin te maken. "Het was wel even hard werken", aldus Mark Zonderland. "Er komt dan in één keer van alles op je af: je moet een scherm regelen, kijkrechten, dat was een hele organisatie. Maar het is gelukt."

Voor sommige Drontenaren bleek dat scherm de redding om de kwartfinale te kunnen zien. "Thuis lag mijn internet eruit, dus ik dacht: ik ga naar Polderfest." Maar voor de meeste bezoekers van het festival was de wedstrijd het extra kersje op de feesttaart, zeker na de winst van Oranje. "De rest van de avond gaan we vieren dat we door zijn. Op naar de finale."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel