Lokale bietensiroop gepresenteerd op nieuw festival, weinig bezoekers

ALMERE • Za 6 juli 2024 | 16:48 • Zaterdag 6 juli 2024 | 16:48

Op het Utopia-eiland in Almere is vrijdag, zaterdag en zondag de allereerste editie van ZomerBries. Het is een gratis festival rond natuur, cultuur en muziek. Er waren weinig bezoekers op de eerste twee dagen, volgens de organisatie komt dat door het regenachtige weer.

Mensen die een bezoek brachten aan het festival op het voormalige Floriadeterrein zijn enthousiast. "Ik kom vooral omdat ik zag dat er van die kinderkook-dingen zijn", zegt een vrouw die met haar jonge dochter Velina in de schooltuin staat. "Vandaag maken we op het festival wildpluk-pesto van groentes en onkruid uit de schooltuin", vertelt Monique van Loenen van Flevo Campus. De kleine Velina geniet ervan. Ze proeft van de wilde pesto en helpt met het malen van al het geoogste groen.

Jona Koppe van Flevo Campus presenteert op het festival een nieuw product. "Wij lanceren vandaag de bietensiroop uit Flevoland," zegt Koppe terwijl naast haar tent een stuk of twintig mensen naar klassieke muziek luisteren. De bietensiroop is in in Almere gemaakt.

Beetje zoet
"De siroop is verfrissend, lekker voor over de salade en je kunt er je taart roze mee maken." De reacties van bezoekers zijn best positief. "In vind het wel lekker," zegt een man. "Een klein beetje zoet," is de rectie van zijn zoon.

Ook zondag zijn er verschillende activiteiten op ZomerBries. Er staat een foodtruck, er is een kunstmarkt, er zijn rondleidingen en Stichting Jazz Concerts Almere zorgt voor een Caribbean Summer Breeze in de avond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel