Harde wind op Markerwaarddijk, weg dicht voor vrachtwagens en auto's met aanhanger

LELYSTAD • Za 6 juli 2024 | 12:50 • Zaterdag 6 juli 2024 | 12:50

Vrachtwagens en auto's met een aanhanger mogen zaterdag niet over de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen. De maatregel is halverwege de middag afgekondigd vanwege de harde wind, meldt de provincie. Omrijden kan via Amsterdam.

Aan het begin van de zaterdagmiddag werd al een inhaalverbod en een snelheidsbeperking op de dijk afgekondigd vanwege het weer. Vervolgens waaide een aanhanger om op de weg.

Terwijl de auto onderweg was in de richting Lelystad werd de aanhanger gegrepen door de wind. De hele combinatie begon te draaien en kwam al slingerend op de andere weghelft terecht, er zijn geen gewonden gevallen.

Code geel in Flevoland: zware windstoten
Er geldt code geel voor het noorden en westen van het land waaronder Flevoland en het IJsselmeergebied. Dat betekent dat er zware windstoten kunnen voorkomen. Het KNMI heeft die verwachting tot zaterdagavond 21.00 uur afgegeven.

Normaal gesproken mag 100 kilometer per uur op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen worden gereden. Dat is momenteel 70 kilometer. Hoe lang de verboden en de beperkingen van kracht blijven is niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel