Publiek geniet van uitverkochte revue van Creil: 'Alles lekker aangedikt'

CREIL • Vr 5 juli 2024 | 11:53 • Vrijdag 5 juli 2024 | 11:53

"Sorry ik moet u teleurstellen", zei Mariska Schutte van de revuecommissie tegen mensen die geen kaartje meer konden krijgen voor de revue in Creil. De tent in het dorp waar de revue werd gehouden zat bomvol.

Om de vijf jaar wordt er in Creil een revue georganiseerd. Die van donderdag was extra feestelijk omdat het dorp dit jaar 70 jaar bestaat. In de voorverkoop was de revue al uitverkocht. Toch waren er mensen die af moesten zeggen of niet op kwamen dagen. De kaarten voor de lege stoelen die overbleven werden aan de deur verkocht aan mensen die achter het net hadden gevist.

Voor en door Creil
Op het podium stonden acteurs die allemaal uit het dorp komen. Het publiek vermaakte zich kostelijk. Vooral om de voor hun herkenbare sketches. De show begon met het lied op de melodie van België van het Goede Doel. In de tekst kwamen alle dorpen in de Noordoospolder voorbij en was er telkens een reden om daar niet te willen wonen.

De sketches gingen onder meer over de voorvallen in het dorp. Zo zijn families en buren die al jaren samen met hun campers op vakantie gaan. "Dan wordt het lekker allemaal aangedikt en uitvergroot, zegt Mariska Schutte.

Herkenbaar
"Ik vind het heel mooi en ik herken ook heel veel mensen uit het dorp", zegt een mevrouw van 82 jaar. Zo zag ze haar buurman op het podium, de oudste speler van de revue. Naast haar staat een jongen van 13. Ook hij heeft van de voorstelling genoten. "Mijn vader doet mee", zegt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel