Eerste bouwkringloopwinkel van Flevoland opent dit najaar

LELYSTAD • Vr 5 juli 2024 | 10:25 • Vrijdag 5 juli 2024 | 10:25

Een primeur voor Flevoland, zeggen de initiatiefnemers van de eerste bouwmarkt voor tweedehands materialen. De bijzondere winkel komt in het najaar in een deel van kringloop De Groene Sluis in Lelystad.

"Houten planken, palen, latten, strips, resten isolatiemateriaal. Het zijn voorbeelden van bouwmaterialen die we over een paar maanden gaan verkopen", vertelt projectleider Janneke Pikkert. "Het is in Flevoland de eerste fysieke bouwkringloop en daar zijn we heel blij mee, want het is hard nodig dat ook deze materialen een tweede kans krijgen."

Een deel van het magazijn zal omgebouwd worden tot winkelruimte. Overigens met zoveel mogelijk tweedehands bouwmaterialen.

De Groene Sluis roept mensen nu al op materialen te bewaren en niet weg te gooien. Ze kunnen het dan vanaf september inleveren bij de kringloopbouwmarkt aan de Zuiveringweg in Lelystad. De kringloop zoekt trouwens nog vrijwilligers die de bouwspullen mee gaan helpen verkopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel