Klachten over geluidsoverlast door dreunend Defqon.1 meer dan verdubbeld

DRONTEN • Di 2 juli 2024 | 13:57 • Dinsdag 2 juli 2024 | 13:57

De gemeente Dronten heeft dit jaar meer dan twee keer zoveel klachten over geluidsoverlast door Defqon.1 gekregen dan een jaar eerder. Waren het er in 2023 nog 64, dit jaar kwamen er 144 klachten binnen. Toch hebben officiële metingen door de omgevingsdienst geen overschrijding van het maximale geluidsniveau aan het licht gebracht.

De gemeente gaat het evenement in Biddinghuizen zoals elk jaar evalueren. In september moet de analyse van de metingen en de 144 geluidsklachten klaar zijn. Tot in Zwolle zouden de bassen van Defqon.1 dit jaar te horen zijn geweest.

Soepel verlopen
De organisatie, de politie en de gemeente blikken terug op een soepel verlopen festivalweekend. Wel staan zij stil bij de bezoeker die tijdens het hardstylefestival overleed. De man stierf een 'niet-natuurlijke dood', maar een misdrijf werd uitgesloten, zo bleek afgelopen weekend.

"We kijken met dankbaarheid terug op een bijzondere editie van Defqon.1. De samenkomst van onze 'One Tribe' is en blijft uniek. Dat een bezoeker ons is ontvallen raakt ons tegelijk diep en onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden", zegt Sander Bijlstra van organisator Q-Dance.

Lees ook: 26-jarige man overleden op Defqon.1 in Biddinghuizen

Op het evenement in Biddinghuizen kwamen dit jaar honderdduizend bezoekers af uit ruim honderd verschillende landen. Zo'n 55.000 mensen verbleven op de camping bij het hardstylefestival.

'Minder aanhoudingen'
Volgens de politie zijn er dit jaar minder aanhoudingen en incidenten geweest dan vorig jaar. Maar hoeveel mensen er dit jaar zijn aangehouden en waarvoor, kon een woordvoerder dinsdagochtend nog niet vertellen. Ook zouden er dit jaar minder verkeersproblemen rond Defqon.1 zijn geweest. Daarover kwam één klacht binnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel