Trend van het moment 'Dubai-reep' blijkt ook hit op Urk: 'Nu al uitverkocht'

URK • Do 27 juni 2024 | 19:54 • Donderdag 27 juni 2024 | 19:54

Na de hype rond de Crompouce is er nu de Dubai-reep. De lekkernij kwam onder de aandacht nadat influencers de reep opaten en dit op sociale media plaatsten.

Nu is een bakkerij op Urk meegegaan in de trend en ook daar is de chocoladereep mateloos populair. Maar wie binnenloopt bij bakkerij Brouwer op Urk voor de bekende Dubai-reep loopt echter met lege handen de zaak uit.

Woensdagmiddag is de bakkerij begonnen met de verkoop van de Dubai-reep en binnen een mum van tijd was het uitverkocht. De Dubai-reep is een chocoladereep met pistachevulling.

Populair op TikTok
De hype rond de zoete lekkernij begon toen influencers op TikTok met de reep aan de haal gingen. Daar is te zien dat ze de reep doormidden breken en er vervolgens een smeuïge, groene pistachevulling uit de chocoladereep loopt. Zo ook influencer Monica Geuze. Haar video is inmiddels 1,8 miljoen keer bekeken.

De naam 'Dubai-reep' is ontstaan doordat Tiktokker Maria Verhera uit Dubai die eind vorige jaar een recensie plaatste van de lekkernij. Haar video is meer dan 62 miljoen keer bekeken.

Het was genoeg reden voor bakkerij de Bonte Koe in Schiedam om als eerste in Nederland de Dubai-reep uit te brengen. De NOS melde dat door de enorme vraag de reep daar niet meer online te bestellen is.

Trending op Urk
Ook op Urk besloten ze mee te liften op de trend en dus met succes. "Op woensdag om 12.00 uur lagen ze in de winkel en een paar uur later waren ze uitverkocht", vertelt bakker Aline ten Napel van Bakkerij Brouwer. Ze had niet verwacht dat de verkoop zo rap zou gaan.

Waarom de mensen speciaal in de rij staan voor de reep, komt volgens Ten Napel door de vulling. "Het is knapperig en dat combineert ook lekker met chocola. Daarnaast is pistache op dit moment een populair ingrediënt in de patisserie." Wel zit er volgens Ten Napel meer werk in het maken van de reep. "We zijn er zeker twee dagen mee bezig geweest."

Dat de repen in trek zijn merken ze niet alleen bij de bakkerij, maar ook bij de leverancier. Zo zijn veel van de ingrediënten op dit moment nauwelijks te verkrijgen.

"Ik was de derde die belde en ze zeiden dat ze pas over twee weken kunnen leveren", vertelt Ten Napel. "Gelukkig heb ik iemand anders gevonden, dus ik hoop begin volgende week de repen weer te kunnen leveren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel