Automobilisten moesten opnieuw omrijden in Emmeloord, brug kampte opnieuw met storing

EMMELOORD • Do 27 juni 2024 | 16:27 • Donderdag 27 juni 2024 | 16:27

Voor de tweede keer deze week waren er problemen met de Marknesserbrug in Emmeloord. Halverwege donderdagmiddag ging de brug weer in storing. De slagbomen gingen een uur lang niet meer open, waardoor automobilisten een flink stuk moesten omrijden.

Dit maal ontdekten monteurs een iets verbogen sensor in de brugbediening. "Met een millimeter speling gaan de veiligheidsmaatregelen al van kracht", zegt een woordvoerder van de gemeente Noordoostpolder. "De oorzaak van het verbuigen kan de warmte zijn, maar dat weten ze niet precies."

De sensor is nu buiten werking gezet. Volgende week komt er een monteur met een boot om de sensor te vervangen. Verkeer kan tot die tijd veilig van de brug gebruikmaken.

Woensdag was het ook al mis met de brug en bleven de slagbomen anderhalf uur dicht. Toen was een duif de oorzaak.

De vogel zat voor een sensor van de brugbediening. Normaal gesproken is dat niet mogelijk, maar deze duif was er toch in geslaagd.

Nog meer storingen
Een week geleden waren er op hetzelfde moment storingen aan meerdere bruggen in Noordoostpolder. Toen bleek een technische fout de oorzaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel