Defqon.1 neemt maatregelen om modderige parkeerplekken te voorkomen

BIDDINGHUIZEN • Do 27 juni 2024 | 14:00 • Donderdag 27 juni 2024 | 14:00

Om parkeerproblemen te voorkomen, heeft de organisatie van dancefestival Defqon.1 in Biddinghuizen een extra parkeerveld en rijplaten gehuurd voor dit weekend. Zo kunnen auto's op droge plekken staan, als er eventueel veel regen valt.

Daarmee wil het festival scenario's voorkomen die zich eerder deze maand op andere festivals voordeden. Op Pinkpop werd bijvoorbeeld een deel van het parkeerterrein gesloten nadat er veel regen was gevallen.

En bij festival Oerol was een parkeerterrein bij het Friese Harlingen veranderd in een modderpoel en konden auto's niet wegkomen.

Oerol

ANP
Droog en warm
Doordat het de afgelopen dagen droog en warm was, liggen de parkeerplaatsen bij het evenemententerrein in Biddinghuizen er goed bij. Ook wordt het komende festivalweekend goed weer voorspeld.

Het vierdaagse festival trekt jaarlijks zo'n 70.000 bezoekers per dag. Donderdagmiddag treden de eerste hardstyle- en hardcore-artiesten op. Het terrein gaat maandag rond het middaguur weer dicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel