Duif veroorzaakte storing bij Marknesserbrug, verkeer moest flink omrijden

EMMELOORD • Wo 26 juni 2024 | 19:56 • Woensdag 26 juni 2024 | 19:56

Automobilisten en fietsers in Emmeloord moesten woensdagavond flink omrijden door een duif. De slagbomen van de Marknesserbrug, vlakbij De Golfslag, gingen niet meer omhoog omdat een duif voor een sensor zat.

De Marknesserbrug zit vol sensoren waar vogels normaal gesproken niet bij kunnen komen, maar deze duif was er toch in geslaagd, vertelt een woordvoerder van de gemeente Noordoostpolder. De bediening van de brug wordt door de gemeente gedaan.

Door de duif ontstond er een storing, waardoor de slagbomen anderhalf uur lang niet meer omhoog gingen.

Hek neergezet
Het probleem ontstond rond 18.00 uur. Sindsdien knipperden de lampen van de slagbomen. Weggebruikers aan de kant van Emmeloord hadden zelfstandig de weg geblokkeerd met een hek, zodat automobilisten wisten dat ze niet verder konden rijden.

Volgens de getuigen heeft een monteur ervoor gezorgd dat de slagbomen weer omhoog konden.

Alweer?
Vorige week woensdag ontstonden ook problemen met de bruggen in Noordoostpolder. De Nagelerbrug in het centrum van Emmeloord bleef toen openstaan. Ook konden vier andere overgangen, waaronder de Marknesserbrug, niet omhoog voor de scheepvaart. Een technische fout bleek de oorzaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel