Snelle reddingboten voor de kust van Urk voor KNRM-battle

URK • Wo 26 juni 2024 | 7:33 • Woensdag 26 juni 2024 | 7:33

Vijf teams van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij streden dinsdagavond op Urk tegen elkaar in de zogenoemde KNRM-battle. De ploegen uit Enkhuizen, Lemmer, Elburg, Lelystad en thuisbasis Urk voerden verschillende opdrachten met elkaar uit.

De ploegen kregen verschillende taken die ze ook in hun werk op het IJsselmeer tegen kunnen komen. Zo moest er gewerkt worden met een drone, werd er gereanimeerd en moest op een creatieve wijze een defecte boot weer aan de praat gekregen worden.

Een jury bekeek de teams en gaf punten voor snelheid en de correctheid van het werk. De hulpverleners uit Urk scoorden uiteindelijk de meeste punten en namen de wisselbeker mee naar huis.

Saamhorigheid
Het idee voor de wedstrijd komt van Pieter Leen Bos. De wedstrijden werden in eerste instantie gehouden door Urker teams. Een KNRM-collega uit Lemmer was gecharmeerd van de strijd en zo werd het idee geboren om met ploegen van andere KNRM-stations het tegen elkaar op te nemen.

Maar het gaat niet om de winst; het uiteindelijke doel is om de saamhorigheid van de teams rond het IJsselmeergebied te bevorderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel